Ons eerste uitstapje

Begin oktober was het dan zover; ons eerste weekendje met onze eigen camper 🙂 . We gingen richting Hamont-Achel waar we een leuk plekje hadden op “Kamphoeve aan de Achelse Kluis” (http://www.erikrombouts.be/index%20aandeachelsekluis.html)

Ik hoef er zeker niet bij te vertellen dat dit reuze is meegevallen. We wandelden dadelijk het bos in en zetten zo aardig wat stappen op onze teller. We maakten dat weekend 2 wandelingen van ongeveer 12 km. Wat was ook dit weer een prachtige omgeving!

Tijdens de eerste wandeling werden we plots opgeschrikt door een hele bende everzwijnen.. Ja, u leest het goed, everzwijnen! Al zo vaak naar de Ardennen geweest en nooit èèntje gespot en nu hier in de Achelse bossen een hele kudde! We stonden eventjes perplex toen die massa in volle vaart ons pad overstak. Ik was natuurlijk te laat om foto’s te maken. Toen we dachten dat iedereen gepasseerd was, kwam er nog één achterblijvertje achterna gehold. Toch wel met een beetje knikkende knietjes passeerden we dan zelf dat plekje waar ze zo massaal overstaken. Met het nodige lawaai hielden we eventuele laatkomers toch nog wat op afstand 😉 . Dat was eventjes een spannend moment! Onze jongens waren gelukkig de ganse tijd aangelijnd. Onderweg ook nog enkele mooie paddestoelen gespot en op beide wandelingen konden we het kind in ons even naar boven halen 😀 .