Zonnebeke-Torhout-Steenkerke

We starten ons verlengd weekendje richting Zonnebeke. Terwijl we onderweg zijn, polsen we even of er nog een plekje vrij is op de camperplaats die we voor ogen hebben. We hebben geluk! Vol enthousiasme rijden we erheen. Bij aankomst lijkt het wel of we het beste plekje hadden; in het hoekje, in het groen, en afgeschermd met een haag. We worden warm onthaald door de eigenaar met een shotje limoncello. De Gasthuisbossen liggen op een boogscheut en het spreekt voor zich dat je van hieruit dan ook prachtige wandelingen kan maken. Ook de Nonnebosroute passeert hier vlakbij. Kortom camperterrein De Zandberg is zeker een aanrader! We vinden het hier zo leuk dat we er zelfs 2 nachten blijven. Onze eerste wandeling was er ééntje van 13,5 km grotendeels door de Gasthuisbossen (https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/gasthuisbossen-vanuit-camperplaats-de-zandberg-76636919) Namiddag doen we er nog ééntje van 10 km bij. Doordat we tussendoor ook nog eens 5km gaan lopen waren stond onze stappenteller ’s avonds op 40000. Die nacht sliepen we als roosjes 😉

Het oorspronkelijk plan was om richting het Heuvelland te trekken, maar blijkbaar was er dat weekend een koers die daar zou passeren, dus moesten we onze plannen wijzigen. Rekening houdend met de buienradar werd onze volgende halte Torhout. We vinden een plekje bij een enthousiaste jongeman die nog niet zo lang gestart is met het openen van een camperplaats. Ook hier zijn de plaatsen beperkt en dat maakt dat we weer een rustig plekje hebben. Pop-up Camperplaats Het Houtland moeten we dus zeker onthouden ;-). Het Groenhove-bos ligt hier op een boogscheut vandaan en ook hier kan je heel mooie wandelingen maken. Onze eerste wandeling is er ééntje van 10km (https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/houtlandwandeling-torhout-76853749) Daarna is het tijd voor een lekker apéritiefje en een BBQ 😀 . Na een rustige nacht (weer fantastisch goed geslapen) zijn we weer helemaal klaar voor een nieuwe wandeling, ééntje van ruim 12,5km, deze keer niet enkel doorheen het bos, maar ook over verharde wegen en door de velden (https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/houtlandwandeling-torhout-76853749)

Steenkerke, onze laatste halte voor ons verlengde weekend en tevens ook het charmante dorpje waar Willem Vermandere woont. Het is eventjes zoeken naar camperplaats Steenkerke Rust. Een vriendelijke buur wijst ons enthousiast de weg tot achter de woonwijk, waar enkele prachtige staanplekjes liggen, met zicht op de polders. Ook hier een zeer vriendelijke eigenaar die ons graag even een woordje uitleg komt geven. Het ganse weekend hebben we geluk met de regen; geluk in die zin dat we het telkens zo goed als droog kunnen houden tijdens onze wandelingen. ’s Avonds giet het bakken uit de lucht, maar het onweer horen we gelukkig slechts in de verte. Het wordt een redelijke rustige nacht, met uitzondering van die kip die ons met haar rare geluiden toch even van onze nachtrust heeft gehouden. De volgende dag maken we nog een wandeling (12,5km) langs rustige wegen; buiten je eigen voetstappen hoor je enkele het gefluit van de vogeltjes, hoe zàlig is dat. https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/steenkerke-eggewaartskapelle-wulveringem-76949508

En dan is het weer tijd om huiswaarts te keren. Onze jongens en wij hebben gaan komende week weer even moeten afkicken van de vele meters die we gestapt hebben 😉