Normandië-Brétagne-Dordogne

Vorig jaar viel onze vakantie Normandië in het water omwille van corona. Dit jaar hadden we meer geluk en konden we weer enkele leuke plekjes over de grens gaan ontdekken. Bovendien kunnen we nu met onze eigen camper, ipv een gehuurde, erop uit trekken. Dat geeft toch nog net een tikkeltje meer vrijheid.

Saint-Valery-en-Caux

Onze eerste stop wordt Saint-Valery-en-Caux. We arriveren er tegen 18u en de plaatsjes staan al redelijk vol. Niet gedacht dat we nog een plekje zouden kunnen bemachtigen op de camperplaats, maar we hadden geluk; er waren er nog 2. Al de campers staan er heel dicht op elkaar; je hebt net plaats om je deur te openen, maar al de mensen die er al staan zijn zeer vriendelijk en achter de camper heb je plaats zat. Het zonnetje schijnt en we zetten ons tafeltje in de “tuin” achter de camper. We genieten van onze aperitief en de rotsformaties. Onze boys, die bij ons aan de tafel liggen, krijgen hier volop aandacht. Verschillende mensen vragen of ze foto’s mogen nemen. We zijn hier bijna de plaatselijke attractie ;-). Na het eten nemen we onze stoel en zetten we ons op het strand om de mooie zonsondergang te bewonderen. De volgende dag maken we nog een kleine wandeling en rijden dan door naar onze volgende bestemming.

Honfleur

We zetten onze reis verder richting Honfleur en rijden over le pont de Normandië. Aangekomen in Honfleur vinden we een mooi plekje aan het water. Ons plan was eerst om te gaan wandelen en erna verder te rijden, maar het plekje waar we staan is zo leuk dat we besluiten om er een nachtje te blijven.

Alhoewel we enkele jaren terug Honfleur reeds bezocht hadden, ontdekken we toch nog een andere kant van dit mooie stadje. We starten onze wandeling in het stadje en trekken zo verder de natuur in. We wandelen een stuk in volle zon en omdat het iets warmer was als we dachten hebben we de jongens gauw even afgekoeld in een waterbad van een leegstaande weide. Even later konden ze zich verfrissen in het koele water van de Seine. Langs het strand en het park komen we uiteindelijk terug aan in het stadje. Het is ideaal weer om nog even een terrasje te doen én om een ijsje te eten. Ook hier hadden we weer veel bekijks met onze roedel van 5 en vroegen de mensen om foto’s te nemen.

Colleville-sur-Mer

De volgende dag rijden we verder richting Colleville-sur-Mer. We vinden een plekje op een boerderij (654 Route d’Omaha Beach). Heel rustig plaatsje te midden van het groen. Mooie uitvalsbasis voor een wandeling richting Omaha Beach. Vermits onze jongens niet welkom zijn op de begraafplaatsen hopen we toch om er een glimp van te kunnen opvangen. Helaas zitten deze goed verstopt tussen al het groen en zijn we er dus omheen gewandeld zonder er iets van te zien, maar ook zonder dit was onze wandeling zeker de moeite waard.

Mont Saint-Michel

De Mont Saint-Michel stond al lang op ons lijstje en nu was het dan eindelijk zo ver. We vinden een plekje op de parking van L’Atelier St Michel Ardevon et Café. Normaal mag je hier maar max een half uur staan, maar omdat we even de shop bezocht hebben (en uiteraard ook iets gekocht hadden) mochten we wat langer blijven staan. Van hieruit hadden we al een prachtig zicht op de Mont Saint-Michel. Indrukwekkend van ver! Dat was wel het minste wat we ervan konden zeggen :-). En het werd alleen maar indrukwekkender hoe meer we in de buurt kwamen. De weergoden waren ons op dat moment ook gunstig gezind; de zon begon bij momenten door de zware bewolking te breken waardoor de Michel alleen nog maar meer begon te schitteren ;-). Daarmee hebben we ook alles gezegd hierover; na een twintigtal meter binnenin gewandeld te hebben, keerden we weer om; de binnenkant was voor ons veel te toeristisch, commerciëel en vooral te druk om met onze 5 boys door te wandelen. Het uitzicht van buitenuit was prachtig, maar de drukte daar passen we voor!

Saint-Malo

Dezelfde dag nog rijden we door naar Saint-Malo, ook wel gekend als piratenstad. We zetten ons op camping de la Cité d’Alet. Op ongeveer een half uurtje wandelen ligt het Intra-Muros gedeelte van dit stadje. In dit oude centrum liggen verschillende gezellige terrasjes en restaurants. Het is zeker de moeite om eens door de pittoreske straatjes te wandelen, maar ook de uitzichten bovenop de muren zullen je zeker kunnen bekoren. Kortbij de Place Chateaubriand vinden we een leuk pannenkoekenrestaurant (La Duchesse Anne) waar we met onze 5 jongens welkom zijn. Als je daar in de buurt ben, ga zeker eens langs; wij hebben er ongelofelijk lekker gegeten, zelfs de frietjes waren er top!

Saint-Pierre-d’Oleron

Vanuit Saint-Malo rijden we een heel stukje door tot aan Ile d’Oléron, na Corsica, het grootste Franse eiland in Europa. We zijn welkom bij Vignoble Vincent, een wijnboer waar we uiteraard voor de wijn gaan overnachten 😀 . Het wordt de snelste wijndegustatie die we al ooit meemaakten; je stapt de winkel in en op een kwartiertje tijd heb je al enkele wijnen geproefd. Ideaal startertje alvorens we langs de plantage genieten van een lekkere maaltijd bij zonsondergang.

LeChaletDordogne

En zo komen we aan op onze uiteindelijke eindbestemming; LeChaletDordogne, een vakantiehuisje in Dordogne te midden van de natuur waar honden zeer welkom zijn. Hier zullen we een weekje verblijven en genieten van de prachtige wandelingen en de rust rondom ons.

La ferme des 4 étoiles en sa boutique bar

En dan is het tijd om weer huiswaarts te keren. Om niet alles in één te keer moeten rijden, maken we halverwege, net voor Parijs, nog een kleine tussenstop in Auffargis. We vinden er plek bij een zeer vriendelijke en gastvrije boer. Geen wijnboer deze keer, dus we staan niet tussen de plantages, maar wel tussen de schapen, de 3 ezels en de kippetjes. Het is eens iets anders :-). Unieke ervaring en zeer plezant! De ezels komen ons spontaan verwelkomen terwijl de schapen mooi op afstand blijven. We hebben er zeer goed geslapen, zelfs het gekraai van de haan kon ons niet deren.