Weekendje Vlaanders

Met het betere weer in ’t vooruitzicht en de lockdown die eeuwig lijkt te blijven duren, was het nog eens tijd om erop te trekken met de MH. Tijdens onze vorige vakantie had het Heuvelland ons hart gestolen, dus daar wilden we zeker nog eens even van proeven.

We starten het weekend met een campermeal in Westouter, meerbepaald in ’t Hellegat. Het blijkt de ideale uitvalsbasis te zijn voor leuke wandelingen. We arriveren vrij laat, dus het wordt nog gauw een korte wandeling alvorens we met de voetjes onder de tafel schuiven. Het eten is superlekker en de huisgemaakte picon overtreft elke verwachting.

Na een rustige nacht (alweer fantastisch goed geslapen), maken we een prachtige wandeling (https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/bergenwandeling-vanaf-t-hellegat-69580904); wat is het hier echt zalig en mooi om te wandelen! Met 8km in onze beentjes komen we weer aan aan onze MH. Ons ontbijtje staat nog steeds op ons te wachten. Nagenietend van deze toch wel leuke wandeling verorberen we ons ontbijt. Het smaakt eens zo goed! Omdat de volgende gasten stilletjes beginnen te arriveren, besluiten we om de MH even op de openbare parking verderop te zetten. Van daaruit maken we een tweede wandeling van ongeveer 7km (https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/hellegatwandeling-69620153. )

In de late namiddag gaat onze trip verder richting Westvleteren. We vinden er een plekje op camperpunt sixtusbos . Vanavond aperitieven we met de picon die we gisteren kochten en koken we ons eigen potje. De volgende dag doen we de sixtuswandeling. We doen hem in omgekeerde richting en passeren eerst langs de abdij van Westfleteren waar we een take-out koffie en choco nemen. 8,3km langsheen rustige weggetjes en doorheen het sixtusbos.

Vermits ze de volgende dag winters weer voorspellen, twijfelen we nog even of we diezelfde avond nog naar huis zouden rijden of niet. Het campergevoel wint toch van het thuisgevoel en we rijden verder naar een volgend plekje. Het wordt een camperplaats aan de Zillebekevijver (https://www.toerismewesthoek.be/nl/slapen/kampeerautoterrein-zillebekevijver). Ondertussen is het zonnetje er dan toch even doorgekomen en we genieten dan ook ten volle van een wandeling rond de vijver en langs de kerk van Zillebeke. ’s Avonds eten we de overschotjes van daags voordien op en zoeken we al een wandeling voor ’s anderendaags in de hoop dat het weer misschien toch een beetje zou meevallen. Helaas, de weergoden dachten er anders over… Het werd een pak frisser en er stond een stevig windje. Bovendien kon het elk moment ook nog gaan regenen. We wandelen dan nog maar eens rond de vijver. Daarna beginnen we stilletjesaan op te rommelen en keren we voldaan terug huiswaarts.