Nederland

Waarom eens niet naar Nederland met de camper? Ons eerste idee was Texel; jaren geleden zaten we hier op hotel en dat was ons toen reuze meegevallen. Na een beetje opzoekwerk begonnen we toch te twijfelen; naar ons gevoel waren hier meer campings dan camperplaatsen en met onze roedel van 7 (ja, er is er ééntje bijgekomen) is dat laatste nu net niet zo evident.

Achelse Kluis

Ons weekje verlof begint met Pinksterweekend. Klein detail wat we even uit het oog waren verloren. Gelukkig kunnen we vrijdag nog op een mooi uur vertrekken en vinden we een plekje in de buurt van de Achelse Kluis. https://park4night.com/nl/lieu/218001/open/

Een mooi plekje aan de rand van het bos waar we al eerder waren, we wisten dus dat het er goed was. Ideaal om onze vakantie te starten. We deden hier een prachtige wandeling in een mooi natuurgebied van ongeveer 15km https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/achelse-kluis-135926405

De Hoge Veluwe

Na 2 nachten rijden we verder richting de Hoge Veluwe, een Nationaal Park ergens in het midden van Nederland. We zoeken een wandeling uit van ongeveer 7 km. Mooie natuur en onderweg wanen we ons even in de Sahara; een open vlakte met alleen maar zand. De camping die we in het bos tegenkwamen was vollledig volgeboekt. De verleiding om gewoon op de parking te blijven staan is groot, maar we gaan toch maar op zoek naar een legale slaapplaats 😉 .

Lunteren

Na de Hoge Veluwe volgt de zoektocht naar een slaapplekje. Het lijkt wel of heel Nederland eropuit is met dit verlengde weekend. Uiteindelijk strandden we op camperplaats de Groene Hoek/The green corner in Lunteren. Gesloten op zondag… Maar we zien er wel nog 2 vrije plekjes; ééntje met stroom, onder de bomen in de schaduw en ééntje zonder stroom maar wel in het avondzonnetje. We kiezen voor de avondzon. De BBQ gaat aan en we zijn blij dat we ergens staan 😀

Wijhe

Na een rustige nacht in Lunteren trekken we weer verder. We gaan richting Erkemederstrand. Dit zou een paradijs zijn voor honden. Maandagmorgen, bijna middag, er zullen toch al wel mensen weer verder rijden, alleszins daar hoopten we op. Niets was minder waar.. de camping was nog steeds volgeboekt en men kon ons niet vertellen wanneer er terug een plekje beschikbaar zou zijn. Doch we hadden nog camperplaatsen in deze omgeving aan het water gezien, dus gingen we daar eens een kijkje nemen. Het goede nieuws was dat daar plaats was, het minder goede nieuws; honden waren niet toegelaten op de strandjes… Ja, dan is er ook niets aan. Bon, we besluiten de andere kant op te rijden richting het Ijsselmeer. Dit bleek een voltreffer te zijn. We vinden nog verschillende vrije plaatsen op camperplaats de Loswal en hebben hier prachtig zicht over het rivierlandschap. Enige minpunt is dat de plaatsen redelijk smal zijn, maar je kan wel evt achter of voor je camper genieten van de buitenlucht. https://www.deloswalwijhe.nl/camperplaatsen

Niet ver van deze plaats ligt weer een prachtig natuurgebied dat we doorkruisen met onze wandeling. We wandelen bijna 10 km https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/wijhe-ijsselvallei-136176754 Na ongeveer 1km moeten we het water oversteken…. met een vlot dat we zelf moeten trekken. OMG da’s weer een avontuurlijke :-). Met 7 honden en een buggy halen we toch droog de overkant 😀

’s Avonds genieten we met zijn allen van pizza aan het water. We zetten ons aan 1 van de inhammetjes met een strandje en genieten er van de boys, het water, de pizza en de avond die langzaam valt. Watson, onze jongste telg zet zijn eerste zwempasjes. Meer moet het soms echt niet zijn.

Haarle

Na 1 nachtje trekken we weer verder. We hadden ook graag eens richting Friesland gegaan, maar het is daar nu een pak frisser als in het zuidelijke deel van Nederland, dus trekken we de andere kant uit. Toch een leuk voordeel van reizen met de camper :-).

Bij camperplaats De Bosweide in Haarle (https://www.de-bosweide.nl/) vinden we eigenlijk alles wat we zoeken; rust, ruimte, natuur en, dit is absoluut niet noodzakelijk maar wel mooi meegenomen, een mini-badkamer. Alé zo kan je het toch noemen; 2 aparte blokken met elk 2 afzonderlijke ruimtes met een WC en een douche. Vanuit de camperplaats wandel je zo het bos in. Er zijn tal van wandelpaden en mountainbikeroutes. Op de camperplaats vind je hier voldoende info over. Omdat we het hier zo naar onze zin hebben blijven we hier de laatste 3 dagen van onze mini-vakantie staan. Da’s volop genieten 🙂